12 de març de 2021

Després de 3 setmanes, tanquem el repte "Som com som"

 Els infants de P3 s'han dedicat a descobrir el seu propi cos i entendre aquelles emocions que senten en diferents situacions. També han jugat a fer gestos amb les mans per acabar creant un petit mural amb totes les opcions i amb l'ipad han dissenyat petits retrats de cadascun. També han après diverses cançons que ens ensenyen les parts del cos i s'han fet una foto de les seves cares i les han retallat en 3 parts per crear-ne puzles. Ha sigut ben divertit descobrir de qui eren cada boca o aquells ulls marrons! 

Per últim, ara que ja reconeixen el seu nom i aprofitant el bon temps, han sortit al pati a escriure els noms amb guix. 


A P4 s'han centrat en descobrir com és el cos per dins. Han parlat de l'esquelet, de l'estómac, les venes i del cor. Han aprofitat, aquest últim, per fer carreres al pati i sentir el seu bateg. 
D'altra banda, motivats per les vocals, han escrit diferents parts del cos i s'han iniciat en la còpia. Cada vegada tenen més curiositat per les paraules que els envolten.
També han fomentat el llenguatge artístic creant autoretrats amb diferents tècniques com el collage, el llapis i les aquarel·les. I no només això, també han creat un mural amb tots els gestos que poden fer amb la boca. Sou capaços i capaces de reconèixer de qui és cada boca?Els nens i nenes de P5 han aprofitat per fer videotrucades i demanar ajudar a diferents experts del cos: la Gisela és mestra de ioga i els ha ensenyat com entrenar el cos i el cap per respirar bé i així ajudar-los a estar més relaxats i tranquils. El Marc, el pare de l'Ariadna, és infermer i els ha explicat com poden fer petits auxilis i què cal tenir en compte quan ens fem mal i el Marcel, el pare del Martí i fisioterapeuta, els ha explicat quants ossos tenim al cos, les seves funcions i el nom dels principals. Amb aquest repte, també han deixat anar la seva part artística fent fotografies de diferents poses i dibuixant-les amb la tècnica del llapis i de la pintura.


A anglès han descobert el conte de "Go away big green monster" on anaven creant un monstre que en estar acabat i espantar-nos, demanàvem que anés esborrant cada part del cos que tenia. Han rebut una magic box on hi havia tot de material per crear-ne el seu propi monstre i així ho han fet. A més, l'han descrit amb diferents adjectius: happy, sad, angry, scary....
D'altra banda, s'han divertit jugant amb la "Body roulette" on havien de tocar-se aquella part del cos que apareixia i si ho feien bé aconseguien una medalla. 
Per últim, han jugat al Rock, scissors, paper i s'han inventat diferents elements que podien representar amb aquestes 3 formes. Com els ha agradat molt, han creat un vídeo per a les famílies.
Els més petits també han après a ballar una cançó molt divertida! "Shake it out". La sabeu ballar vosaltres?