5 de febrer de 2021

Repte El ratolí que volia fer una truita

P3 s'ha endinsat en el món de la cuina amb aquest repte. En concret, s'han centrat en les pizzes, que tant els agrada menjar. Han après el nom dels ingredients que s'hi acostumen a posar, tant en català com en anglès (xampinyons, tomàquet, formatge, olives, pebrot, pernil, etc.) Han après una cançó molt divertida per cantar i ballar mentre cuinen "Pizza party" i, han elaborat les seves propies creacions tant en format digital amb l'ipad, com amb material per jugar i posar-les al forn. A més, s'han dissenyat un barret de cuiners amb el nom de "Pizzeria Marinada". D'altra banda, han fomentat el llenguatge matemàtic a partir de la disciminació visual, compatge i seriació dins d'aquesta temàtica.
Els nens i nenes de P4, a partir del treball cooperatiu, han pensat, dissenyat i construit les cases dels personatges del conte. Ha estat un aprenentatge molt enriquidor, ja que han hagut d'aprendre a respectar les opinions i decisions del altres, ha triar entre diverses opcions, respectar el torn de paraula, etc. A més, han treballat la lectoescriptura desxifrant i escrivint les vocals dels noms de tots els animals protagonistes, tot un repte ben divertit i motivador. Per últim, han après els passos a seguir d'una recepta en anglès amb tots els ingredients (sugar, milk, flour, eggs...).
A P5 han pogut experimentar, de primera mà què suposa això de ser un bon cuiner: conèixer els principals utensilis de la cuina, tenir preparats els ingredients per poder fer una bona recepta i saber explicar a la resta com s'ha fet aquell plat. A més, han començat a autoavaluar-se i a observar si podríen millorar en alguna cosa. D'altra banda, també s'han posat davant d'una càmera per explicar en anglès quin és el seu "favorite cake": chocolate, lemon, strawberryes...
Pel que fa a la llengua anglesa, han après el vocabulari dels ingredients necessaris per fer tant una pizza com un pastís a partir de les cançons que us deixem aquí per a que escolteu. Tot va començar amb el repte de Dave, the robot, que volia ser "the best baker". Així que vam decidir ajudar-lo i ara ja som grans xefs.