14 de maig de 2021

Repte "Vola, vola"

A P5, el pare de l'Ot, a través d'una videotrucada, va donar el tret de sortida a aquest apassionant repte on han pogut conèixer el nom de moltes aus, com són físicament, quina utilitat tenen algunes de les seves parts del cos, com es relacionen entre ells, on viuen, què mengen i com es reprodueixen. També han escoltat el cant i/o el reclam d'algunes espècies i han après a dibuixar ocells gràcies a un tutorial.A P4 han descobert amb passejades per l'entorn de l'escola quins tipus d'ocells hi viuen a prop a més, han observat nius de fang, nius de branquillons i d'altres més especials com les caixes niu. A més, han treballat la técnica del volum creant un ocellet amb peu per poder tenir de decoració a casa. Com sabeu, estan molt motivats amb el món de les lletres, i s'han atrevit a escriure totes les parts del cos  a més de noms com Merla, Pit roig, Garsa...A P3, després d'observar i tocar un niu real, han jugat a ser ocells i han anat a recollir branquetes, fulles i herbes per dissenyar i crear nius per decorar la classe. A més, en una de les sortides van descobrir les orenetes, fet que els va portar a aprendre's un poema sobre els ocells i a pintar-ne orenetes per penjar com si volessin per la classe. Però, també han treballat el llenguatge matemàtic amb l'atenció visual, el comptatge d'ocells i les seriacions.

D'altra banda, tots 3 cursos han gaudit  decorant caixes niu  i creant menjadores per poder penjar pels arbres de l'escola i així poder observar de més a prop tots els ocells que viuen prop de l'escola.

A anglès s'han après les característiques del peacock (paó) com també els noms de diferents ocells amb les següents cançons. Per últim, han jugat i cantat el joc de mans "Five little hens".