3 de febrer del 2022

Jane Goodal i p4

 Amb aquest repte hem après la importància de respectar la natura i els animals. Hem verbalitzat emocions com la pena, la tristor i la por, a través d’escenes de la pel·lícula “Mi amigo Joe”, tot explicant perquè ens sentim així i en quines altres situacions ens passa.

Amb aquesta pel·lícula i amb els diferents vídeos sobre els ximpanzés, descobrim com reaccionen davant d’algunes conductes i accions de les persones amb ells.  Un exemple seria el dels caçadors, on els ximpanzés es mostren espantats, on lluiten per salvar-se, també veiem que mostren estima per aquelles persones que tenen cura d’ells fent-los-hi abraçades. D’altra banda, també visionem molts vídeos que ens mostren com són els seus alliberaments i la relació entre ximpanzés, on mostren una plena gratitud i estima vers la persona que els ha cuidat fins al seu alliberament.

A més, també hem après a  situar en el mapa la zona on viuen els ximpanzés i goril·les, l’Àfrica.

Finalment, parlem de la Fundació Mona, situada a Riudellots de la Selva, Girona. On es dediquen a rescatar ximpanzés i cuidar-los fins al retorn a casa o bé, per aquells que ja no poden retornar, oferir-los un espai lliure i segur. Aquesta fundació es pot visitar per conèixer de més a prop a aquests animals i les situacions que pateixen a la societat. Així doncs, us animem i convidem a visitar-la i entendre més el paper tant important que tenen.